Bezpečnost potravin

Evropský úřad pro bezpečnost potravin slaví 5. výročí od svého založení

Vydáno: 1. 4. 2007
Autor: pospisilova

V souvislosti s 5. výročím uspořádá EFSA “Bruselský týden” (listopad 2007) a “Parmský týden” (říjen 2007).

Zatímco EU je již 50 let, jedné z jejích nejmladších institucí je právě pět let. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) slaví svých prvních pět let. Vedení EFSA v těchto dnech opět potvrdilo svůj závazek chránit zdraví spotřebitelů v EU prostřednictvím zajišťování vědeckého posuzování rizika na nejvyšší úrovni, čímž napomáhá EFSA procesu řízení rizika v EU. Vedení vyslovilo podporu také vědeckému výboru a všem panelům, které poskytují vědecká stanoviska.
V souvislosti s 5. výročím naplánovalo vedení EFSA na svém zasedání dne 27. března 2007 uskutečnit několika akcí, z nichž největšími událostmi bude:
* “Bruselský týden” (Brussels week): 19.–23. listopadu 2007, v rámci kterého se uskuteční vědecké fórum a summit k bezpečnosti potravin;
 
* “Parmský týden” (Parma week): 1.–7. října 2007, který proběhne ve spolupráci s lokálními autoritami.
 
U příležitosti 5. výročí EFSA byl vydán informační leták.