Bezpečnost potravin

EuroFIR: syntetické zprávy

Vydáno: 29. 1. 2010
Autor:

Šest publikací – příruček vydaných v rámci projektu zaměřeného na databáze složení potravin v EU.

EuroFIR (European Food Information Resource Network) je evropská síť excelence (NoE), tj. základna předních pracovišť, které se zabývají databázovými systémy složení potravin. Síť sdružuje 47 univerzit, výzkumných institucí a malých a středních podniků (SME) z 25 evropských zemí. EuroFIR je první obsáhlý pan-evropský zdroj informací o potravinách.
 
V rámci projektu EuroFIR řešeného za podpory Evropské komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU byly vydávány tzv. “syntetické zprávy”. V průběhu řešení projektu (2005–2009) bylo vydáno celkem šest těchto zpráv:
 
 
Zdroj: EuroFIR