Codex Alimentarius: Komise a její výbory
Vydáno: 14. 1. 2010
Autor: berankova1
Přehled jednotlivých výborů/pracovních skupin CAC a jejich aktuálně projednávané problematiky při přípravě kodexových norem.
Přehled jednotlivých výborů/pracovních skupin Komise pro Codex Alimentarius (CAC) je uveden v tabulce. Kliknutím na příslušný výbor/pracovní skupinu se získá informace o aktuální práci tohoto výboru/pracovní skupiny, tj. projednávaných problematikách, včetně připomínek EU k navrhovaným normám.
Zkratka
|
Název výboru/pracovní skupiny
|
Komise pro Codex Alimentarius
|
|
Výbor pro kontaminanty v potravinách
|
|
Výbor pro cereálie, luštěniny a luskoviny
|
|
Výbor pro kakaové produkty a čokoládu
|
|
Koordinační výbor FAO/WHO pro Evropu
|
|
Výbor pro potravinářská aditiva
|
|
Výbor pro potravinářská aditiva a kontaminanty
|
|
Výbor pro ryby a rybí výrobky
|
|
Výbor pro čerstvé ovoce a zeleninu
|
|
Výbor pro hygienu potravin
|
|
Výbor pro inspekci importu a exportu potravin a certifikační systémy
|
|
Výbor pro značení potravin
|
|
Výbor pro tuky a oleje
|
|
Výbor pro všeobecné zásady
|
|
Výbor pro metody analýzy a vzorkování
|
|
Výbor pro hygienu masa
|
|
Výbor pro mléko a mléčné výrobky
|
|
Výbor pro výživu a potraviny pro zvláštní výživové účely
|
|
Výbor pro přírodní minerální vody
|
|
Výbor pro zpracované ovoce a zeleninu
|
|
Výbor pro rezidua pesticidů
|
|
Výbor pro rezidua veterinárních léčiv v potravinách
|
|
Výbor pro cukry
|
|
Výkonný výbor CAC
|
|
Ad hoc mezivládní pracovní skupina pro výživu zvířat
|
|
Ad hoc mezivládní pracovní skupina pro antimikrobiální rezistenci
|
|
Ad hoc mezivládní pracovní skupina pro potraviny získávané pomocí biotechnologie
|
|
Ad hoc mezivládní pracovní skupina pro ovocné a zeleninové šťávy
|
|
Ad hoc mezivládní pracovní skupina pro výboru a nakládání s rychle zmrazenými potravinami
|
Zdroj: Evropská komise
Na internetových stránkách Codex Alimentarius je k dispozici řada dalších informací, např.:
* Speciální publikace týkající se např.:
– ekologicky vyráběných potravin,
– dohledu nad dovozem a vývozem potravin a certifikačních systémů,
– značení potravin,
– hygieny potravin,
– potravin získaných pomocí moderní biotechnologie.
Další informace: