Čl. 36: Tematický grant: Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals
Termín pro podání nabídek: 25. 10. 2017
Pro organizace spolupracující podle čl. 36 vypsal EFSA tematický grant „Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals“.
Cílem tematického grantu je:
1) Vyvinout harmonizované referenční metody pro detekci a kvantifikaci alergenů v potravinách, především vysoce zpracovaných potravinách, které umožní porovnatelnost výsledků získaných různými laboratořemi.
2) Získat kvalitní data o minimálních elicitačních dávkách (MED) a pozorovaných minimálních elicitačních dávkách (MOED) pro alergeny, jejichž přítomnost v potravině musí být povinně uvedena na obale potraviny.
Výzvu najdete v příloze.
Veškeré dokumenty a potřebné informace najdete na webu EFSA.
Termín pro podání nabídky: 25. října 2017
Zdroj: GP/EFSA/AFSCO/2017/03 – Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals