Bezpečnost potravin

CEFood 2008: 4. středoevropský kongres o potravinách

Vydáno: 13. 3. 2008
Autor:

Uskuteční v Chorvatsku (letovisko Cavtat) ve dnech 15.–17. května 2008.

V pořadí již 4. středoevropský kongres o potravinách se uskuteční ve dnech 15.–17. května 2008 ve městě Cavtat (Chorvatsko). Uvedený kongres je součástí série pravidelných středoevropských kongresů, které patří k nejvýznamnějším akcím a aktivitám zaměřeným na potraviny, technologie, výživu a zdraví. Předcházející kongresy se konaly v Lublani (Slovinsko, 2002), Budapešti (Maďarsko, 2004) a Sofii (Bulharsko, 2006). Cílem kongresu je vytvořit multidisciplinární fórum na poli potravinářské vědy a technologie, výživy člověka a biotechnologických aplikací v potravinářské výrobě. Kongres se bude svým obsahem věnovat problematikám, které evropská technologická platforma (ETP) Food for Life zpracovala v dokumentu The vision for 2020 and beyond.
 
Kongres proběhne v osmi sekcích:
Sekce 1: Potravinářské strojírenství
Sekce 2: Výroba potravin a chlazení potravin
Sekce 3: Potraviny a zdraví
Sekce 4: Potraviny a spotřebitel
Sekce 5: Kvalita a bezpečnost potravin
Sekce 6: Moderní metody v analýze potravin
Sekce 7: Potravinářská biotechnologie
Sekce 8: Udržitelná produkce potravin, management potravinového řetězce, komunikace, školení a technologický transfer
 
Součástí každé sekce je prezentace posterů. Podrobný program kongresu je v příloze.
 
Příloha: CEFood2008 (pdf, 219 kG)
 
Více informací o CEFood2008 je k dispozici zde.
 
Zdroj: Food Chemistry 107, 2008, č. 4, str. I