Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 6/2010

Vydáno: 8. 12. 2010
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Časopis Výživa a potraviny – 6/2010

OBSAH:
Brát, J., Panovská, Z., Sahánek, M., Váchová, A.:
Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky
Prugar, J.:
Aktuální stav produkce a kvality brambor v ČR
Čurda, D.:
„Umění konzervovat na dobu více let všechny látky živočišné i rostlinné" je tu už 200 let!
Tauferová, A.:
Kečup – funkční potravina?
Holasová, M., Fiedlerová, V., Macháčková, M.:
Nutriční hodnocení tradičních českých pokrmů z brambor
Hrnčířová, K.:
Polydextróza – nízkoenergetické plnidlo s pozitivními fyziologickými účinky
Čížková, H., Rajchl, A., Ševčík, R., Voldřich, M.:
Změny senzorických a nutričních vlastností ovocných dětských výživ, stanovení doby trvanlivosti
Dostálová, J., Dlouhý, P.:
Evropská zpráva o výživě a zdraví 2009

Zpravodaj pro školní stravování – 6/2010

OBSAH:
Letošní soutěžní rok
Dietní stravování na základních školách
GS let Společnosti pro výživu a školní stravování
Marie Úlehlová – Tilschová
lnformační centrum bezpečnosti potravin (ICBP)
Soutěž o "Nejlepší školní jídelnu na Moravě roku 2010"
Proč se na Vánoce jí kapr a bramborový salát?
Zacházení s potravinami po výdeji ze skladu
Zahájení provozu ve školní jídelně před 60 lety v Podskalské

Zdroj:  Společnost pro výživu