Bezpečnost potravin

Britská vejce bez salmonel

Vydáno: 8. 4. 2004
Autor:

Vejce vyrobená ve Velké Británii jsou prostá salmonel.

 

Britská Národní Unie zemědělců (NFU) přijala s potěšením zprávu  Agentury pro Standardy Potravin  (FSA), že britská vejce jsou prostá salmonel.

Průzkum organizovaný FSA nezjistil ve vejcích produkovaných ve Velké Británii stopy salmonel. Zároveň byl zaznamenán významný pokles kontaminace vaječných skořápek (u devíti kusů z celkem testovaných 28 518 kusů).  Unie zemědělců požaduje od státu záruku, že všechna importovaná vejce budou stejné kvality jako vejce doma vyrobená a budou odpovídat  standardům platným ve Velké Británii.

Podle nových nařízení EU budou veškerá vejce prodávaná  od léta 2004 v maloobchodě  označena zemí původu. Vejce vyrobená ve Velké Británii budou označena ”UK”.

Feedstuffs, 76, 2004, č. 12, s. 5