Bezpečnost potravin

Botulismus dán do souvislosti s konzumací brambor

Vydáno: 20. 8. 2002
Autor:

Kanada, Clostridium botulinum, otrava botulotoxinem, pečené brambory skladované ve fólii při pokojové teplotě

Podle tiskové zprávy uveřejněné 8. 8. 2002 v Kanadě skončil v nemocnici muž z Ontaria, u kterého se, pravděpodobně po konzumaci pečených brambor 2. 8. 2002, projevila otrava botulotoxinem. Uvádí se, že brambory byly před konzumací po určitou dobu skladovány při pokojové teplotě ve fólii, což pravděpodobně umožnilo, aby spóry mikroorganismu Clostridium botulinum vyklíčily, vyrostly a vyprodukovaly toxin. Spotřebitelé v Kanadě jsou varováni před skladováním pečených brambor ve fólii při pokojové teplotě.
www.foodsafetytoday.com/