Bezpečnost potravin

BFE2009: mezinárodní konference pro bio & potravinářské elektrotechnologie

Vydáno: 8. 10. 2009
Autor:

Uskuteční se v Compiegne (Francie) ve dnech 22.–23.10.2009.

Mezinárodní konferenci zaměřenou na využití elektrického pole pro ošetření biologických a potravinářských materiálů (BFE2009: Bio & Food Electrotechnologies) organizuje Mezinárodní společnost potravinářského strojírenství společně s řadou francouzských institucí. Konference se bude zaměřovat na tato hlavní témata:
 
1. Základní principy, elektrofyzikální vlastnosti biologických a potravinářských materiálů
2. Ošetření v elektrickém poli při zpracování biologického a potravinářského materiálu, výroba bezpečných a vysoce kvalitních produktů (pulzní elektrické pole, ohmický ohřev, zpracování ve slabém elektrickém poli, “arc-discharge”, elektrofiltrace, elektro-odvodnění, jiné elektrotechnologie a kombinované postupy)
3. Aplikace elektrotechnologií (např. testování a validace, vývoj generátorů elektrického pole a komor pro ošetření, pilotní a průmyslové realizace)
 
Program konference a další informace najdete na www.utc.fr/bfe2009/.
 
Zdroj: EFFoST

The chateau of Compiègne