Bezpečnost potravin

Bezlepkový sirup

Vydáno: 9. 11. 2007
Autor: pospisilova

Společnost Briess Malt&Ingredients uvedla na trh jako bezlepkovou náhražku sladového extraktu nový sirup, vyráběný enzymovou hydrolýzou škrobnatých bílých zrn čiroku.

Společnost Briess Malt&Ingredients přispívá k rozšiřování sortimentu bezlepkových potravin uvedením na trh nového sirupu s názvem BriesSweet White Sorghum Syrup, který představuje bezlepkovou náhražku sladového extraktu, napomáhajícího hnědnutí cereálních pečených výrobků a snacků. Sirup se vyrábí enzymovou hydrolýzou škrobnatých bílých zrn čiroku. Jedná se o přírodní sladidlo s vysokým obsahem maltózy, původně vyvinuté pro potřeby výroby bezlepkového piva. Obsahuje stejné redukující cukry a aminokyseliny jako sladový extrakt, vyrábí se ve dvou variantách – 45DE High Maltose (dextrózový ekvivalent), resp. 60DE. Výrobek neobsahuje žádné GMO ingredience a má certifikaci košer výrobku. Více informací na adrese