Aktivity Informačního centra bezpečnosti potravin – aktuálně
Vydáno: 20. 4. 2008
Autor: berankova1
O aktivitách ICBP pro širokou veřejnost i odborníky
Na základě usnesení vlády č. 1320 ze dne 10.12.2001 vzniklo v roce 2002 Informační centrum bezpečnosti potravin (ICBP), a to jako součást systému zajištění bezpečnosti (nezávadnosti) potravin v ČR.
Posláním ICBP je zajišťovat komunikaci s veřejností v otázkách bezpečnosti potravin. V rámci ICBP se:
– soustřeďují informace z jednotlivých složek (vládních, nevládních a poradních) dohlížejících nad nezávadností potravin v celém potravinovém řetězci, tj. od výroby na farmách až po potravinářské výrobky u konečného spotřebitele,
– průběžně sledují nejrůznější problematiky související s kvalitou a bezpečností potravin,
– zpracovávají informace o vlivu potravin na zdraví a pohodu.
ICBP prostřednictvím svých komunikačních prostředků (internet, publikace, akce) zprostředkovává spolehlivé informace spotřebiteli, kterému tak umožňuje rychle a lépe se orientovat na trhu potravinářských výrobků.
ICBP zajišťuje:
1. Internetové stránky a aplikace:
– www.bezpecnostpotravin.cz (více zde)
– www.viscojis.cz (více zde)
2. Přednášky a výukové programy:
3. Propagační materiály a publikace:
Pozvánky na jednotlivé akce ICBP naleznete zde
( Potravinářství/akce/akce ICBP )