Bezpečnost potravin

III. SALON GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ ZVE K NÁVŠTĚVĚ

Vydáno: 27. 10. 2001
Autor:

Tisková zpráva agentury Carolina a společnosti Gastropress u příležitosti zahájení 3. ročníku významné výstavy z oboru Hotelnictví a gastronomie

III. SALON GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
HOTEL A RESTAURANT
PRAHA, VELETRŽNÍ PALÁC, 1. – 3. 11. 2001

V termínu 1.- 3.11.2001 se v pražském Veletržním paláci uskuteční již III. Salon gastronomie a hotelnictví pod názvem HOTEL a RESTAURANT. Jeho pořadateli jsou Agentura Carolina, spol.s r.o. a společnost GastroPress s.r.o., vydavatel odborných gastronomických časopisů. Oba partneři přišli před třemi roky s myšlenkou, spojit v rámci jednoho veletrhu řadu zdánlivě nesouvisejících oborů, které však svým propojením spoluvytvářejí a naplňují pojem hotelového průmyslu. Jednoduše řečeno, pokusili se zachytit život hotelu od výběru pozemku, jeho stavby, úprav exteriérů i vnitřního vybavení ke komplexnímu provozu včetně gastronomie a nabídky nejrůznějších služeb. Osvědčilo se a tradice byla založena. Vystavovatelé s chutí přijali tuto výzvu, která jim dává daleko větší možnosti zvýraznit se, vyniknout a navázat nové obchodní kontakty, než běžné veletržní a výstavní akce zaměřené pouze na jeden obor.
Salon gastronomie a hotelnictví je skutečně mimořádným, speciálně zaměřeným projektem. Není běžným komerčním veletrhem, ale odborným forem s řadou přednášek a prezentací, kterého se aktivně účastní řada našich předních odborníků.
Na letošním ročníku salonu bude odborný doprovodný program věnován tématům monitorovacích systémů pro vedení záznamu analýz HACCP na počítači, šokovému zmrazování, systémům odvětrávání a klimatizace, novým gastronomickým technologiím a surovinám. Ústav zemědělských a potravinářských informací představí svůj nový projekt, kterým je časopis s názvem ŠPEK.
Salon zpestří barmanská soutěž Becherovka Junior Cup, která stejně jako loni upoutá pozornost především studentů hotelových škol a nastupující gastronomické generace. Zařazeny jsou i řízené degustace vín a ochutnávky přímo na výstavní ploše.
Salon je prezentací a reprezentativní přehlídkou aktuálních trendů v oboru, je určen jak odborníkům tak široké veřejnosti. Vždyť úroveň hotelových služeb a gastronomie úzce souvisí s životním stylem mnoha z nás.
Důstojnost celé koncepce dokonale dotváří výjimečné a architektonicky dokonalé prostředí pražského Veletržního paláce.
Garantem vysoké odborné úrovně salonu je Sdružení podnikatelů v pohostinství ČR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Národní federace hotelů a restaurací ČR.
Na závěr několik statistických údajů. Letošní už třetí ročník salonu počítá s účastí osmdesátky firem. Expozice vystavovatelů jsou umístěny v celém prostoru hlavního sálu Veletržního paláce, v tzv. Velké dvoraně. Ostatní nekomerční prezentace, přednášky a soutěže proběhnou v přilehlých prostorách. Salon gastronomie a hotelnictví HOTEL A RESTAURANT tak zaplní téměř všechny prostory Veletržního paláce. Dle předchozích zkušeností a předběžné osobní registrace předpokládáme návštěvnost zhruba pěti tisíc návštěvníků.
Cena vstupenek je 40 Kč a 80 Kč. Zlevněné vstupné platí pro studenty a předregistrované.

Agentura Carolina, spol.s r.o. GastroPress s.r.o.
Dukelských hrdinů 47 Čelakovského sady 8
170 17 Praha 7 120 00 Praha 2
tel.: 02/ 24 30 15 38 tel./fax: 02/ 24 22 11 18
fax: 02/ 24 30 15 39 e-mail: gastropress@seznam.cz
e-mail: veletrhy5@carolina.cz http://www.sommelierdnes.cz
http://www.carolina.cz hot-line: 0605/95 77 74
hot-line: 0604/20 13 23 I. Kováříková

M. Helmichová