Bezpečnost potravin

Křupavé pečivo s klikvou

Vydáno: 4. 3. 2002
Autor:

dehydrovaná proslazená klikva, barva, chuť, aroma, nutriční hodnota, oblasti využití

Nizozemská pekárna Van der Meulen  a společnost Ocean Spray Ingredient Technology Group, zabývající se zpracováním klikvy, se spojily k vývoji nového výrobku pro sektor snacků a pekařského zboží. K výrobě nizozemských křupavých sucharů s pravou klikvou se používá jako základní ingredience dodávající výrobku barvu, chuť a aroma, a zvyšující nutriční profil klasických křupavých sucharů, sušená slazená klikva (SDC) nakrájená na kostičky. Jako alternativa tradičních rozinek byla vybrána klikva pro své vynikající technologické a infuzní vlastnosti – zachovává si v průběhu celého technologického procesu původní ovocnou chuť, vůni i strukturu. Křupavé suchary s klikvou byly s  velkým úspěchem uvedeny na nizozemský a britský trh před několika měsíci. Kombinace měkkých kousků klikvy s křupavým sucharem se velmi osvědčila, spotřebitelé oceňují i zdravotní účinky výrobku. Ingredience SDC představuje proslazenou, dehydrovanou klikvu, která si udržuje původní tvar a organoleptické vlastnosti během nejrůznějších technologických operací a může se  používat při výrobě cereálních směsí, snacků, cukrovinek a pekařských výrobků.
http://www.oceansprayitg.com/