Bezpečnost potravin

Diminicol obdržel v EU status potraviny nového typu

Vydáno: 16. 12. 2003
Autor:

Diminicol® bude moci být prodávaný ve všech zemích EU pro použití při výrobě jogurtů, margarinů, měkkých sýrů a mléčných nápojů.

Finská společnost Teriaka Ltd obdržela 12. prosince kladné vyjádření  Stálého výboru pro potravinové řetězce a zdraví zvířat EU (SCFSAH) ve věci svému produktu Diminicol®, což znamená, že Komise EU přijme rozhodnutí povolující obchodovat s tímto artiklem ve všech členských zemích EU. Diminicol® může být použitý při výrobě jogurtů, margarinů, měkkých sýrů a mléčných nápojů.
Bylo klinicky prokázáno, že tato přírodní potravinářská přísada  obsahující rostlinné steroly v unikátní mikrokrystalické formě, je velmi účinná při snižování hladiny krevního cholesterolu. Diminicol® byl již patentovaný v USA i na řadě jiných trhů. Je dodávaný především velkým nadnárodním potravinářským a nápojovým společnostem, které se na mezinárodních trzích prezentují jako producenti funkčních potravin.
Na podzim 2003 získal Diminicol od americké FDA status GRAS a právo, aby při marketinku výrobku, který jej obsahuje, mohla být použita zdravotní tvrzení o prospěšnosti pro cévy a srdce.
www.teriaka.com