Bezpečnost potravin

Témata konference: Od obezity po bezpečnost potravin

Vydáno: 6. 5. 2004
Autor:

13. výroční konference European Food Law se koná 29. – 30. června v Bruselu v hotelu Renaissance.

Konference bude zaštítěna přítomností D. Byrne – komisaře pro zdraví a ochranu spotřebitele a G. Podgera výkonného ředitele EFSA. Přednášejícími budou zástupci EFSA a národních úřadů bezpečnosti potravin (Vel. Británie, Francie, Maďarska), orgánů státních správ, kontrolních institucí, univerzit a výzkumných pracovišť i výrobců.
Program
1. blok: Úloha stravy – Jak informovat spotřebitele
Zavádění nutriční politiky v Evropě
Nutriční označování – Jdou návrhy EK dostatečně daleko?
RASFF – Co je třeba změnit?
Akrylamid – Strategie na minimalizaci zatížení
Zdravotní tvrzení a fortifikace potravin
Podpora nabídky zdravějších potravin – Význam nutričních profilů
Epidemie obezity
Zdanění tuků – Politické a spotřebitelské názory
Dopady a etika marketingu potravin pro děti
2. blok: Výsledky v komunikaci při provozování systému RASFF – EFSA
Zabezpečení sledovatelnosti za účelem zvýšení důvěry spotřebitele
Potraviny nového typu – Schvalování a „zásadní shoda“ výrobků s již schválenými
Pravidla označování a sledovatelnosti GM – Právní perspektiva. Praktická využitelnost.
Bezpečnost potravin v EU25 – Hledisko Maďarska a Polska

Bližší informace ohledně přihlášek získáte na www.agra-net.com (e-mail: conferences@agra-net.com). Poplatek pro účastníky z nově přistoupivších zemí je 735 EUR (+ 21% daň), (10% sleva pro skupiny od 3 osob z jedné organizace). Účastníci obdrží po konferenci všechny přednesené příspěvky na CD.

EU Food Law, 8. 4. 2004, č. 163