Bezpečnost potravin

Cereals Processing Technology

Vydáno: 10. 5. 2004
Autor:

Cereals Processing Technology / Edited by Gavin Owens.- 1. vyd., Boca Raton : CRC Press, 2001. - 238 s., ISBN 0-8493-1219-1 Publikace je čtenářům Knihovny ÚZPI přístupná pod signaturou D 90959

Zpracování obilovin patří k nejstarším a nejvýznamnějším potravinářským technologiím. Nová kniha v Knihovně ÚZPI, na jejimž zpracování se podílel tým mezinárodně uznávaných oborníků, oskytuje přehled o celé řadě cereálních výrobků a souvisejících technologiích. Je určena pro odborníky z oblasti průmyslu zpracování obilovin od prvovýroby až k finálnímu výrobku, pro spotřebitele i marketingové pracovníky. První část se podrobně zabývá výrobou mouky, včetně kontroverzní problematiky aplikace cereální biotechnologie u pšenice ječmene, rýže a kukuřice. Druhá část se soustřeďuje na zpracování surovin a výrobu finálních výrobků (např. těstovin, asijských nudlí, snídaňových cereálií, pekařských výrobků, sladu). Jsou diskutovány také budoucí trendy v oboru.
Více informací o publikaci je k dispozici zde.
Publikace byla zakoupena v rámci Informačního centra pro bezpečnost potravin při Ústavu zemědělských a potravinářských informací.