Bezpečnost potravin

Americká kampaň za používání potravinových teploměrů

Vydáno: 26. 6. 2005
Autor:

FSIS vede kampaň zaměřenou na přesvědčování spotřebitelů o nutnosti dokonalého tepelného opracování potravin na základě průběžného sledování jejich teploty pomocí potravinových teploměrů.

Úřad pro bezpečnost a kontrolu potravin při americkém ministerstvu zemědělství (FSIS) vede kampaň zaměřenou na přesvědčování spotřebitelů o nutnosti dokonalého tepelného opracování potravin na základě průběžného sledování jejich teploty, což je vyjadřovány slogany „ Už je jídlo hotové? Nemůžeš to posoudit pouhým pohledem. Použij potravinový teploměr a ujisti se !“ Kampaň doporučuje spotřebitelům kontrolovat bezpečnost potravin za použití potravinového teploměru, kterým budou kontrolovat, zda již bylo u připravovaného masa, drůbeže nebo vajec dosaženo bezpečné vnitřní teploty. FSIS vydal brožurky s návody na použití potravinového teploměru včetně jeho čištění a přehledem teplot, kterých by měly pokrmy dosáhnout, aby byly bezpečné. Více informací na adrese  nebo zde

http://www.foodsafetytoday.com