Bezpečnost potravin

Vědecké zasedání EFSA

Vydáno: 17. 8. 2007
Autor: pospisilova

Podrobný program zasedání EFSA, které se uskuteční u příležitosti jeho 5. výročí (20.–21. 11. 2007).

U příležitosti 5. výročí EFSA se uskuteční ve dnech 20.–21. listopadu 2007 v Bruselu (Belgie) vědecké fóru EFSA. První den se bude zaměřovat na hlavní problémy v bezpečnosti potravin, např. na rizika ze zoonóz a výskyt onemocnění z potravin, na chemická rizika a dále na spojení mezi stravou, výživou a zdravím. Druhý den proběhne řada zasedání ve formě kulatého stolu a to k nejrůznějším problematikám.
 
Vědecké fórum EFSA proběhne v pěti plenárních sekcích (A, B, C, E, G):
– sekce A: zahájení zasedání,
– sekce B: hlavní problémy v bezpečnosti potravin,
– sekce C: komunikace,
– sekce E: živá diskuse k problematice nanotechnologie v oblasti potravin a krmiv,
– sekce G: ukončení zasedání
a ve dvou sekcích (D, F), v rámci kterých bude paralelně probíhat celkem 10 zasedání, které se budou věnovat těmto problematikám:
– zasedání 1: mikrobiologická rizika,
– zasedání 2: chemická rizika,
– zasedání 3: potravinářská aditiva a aromata,
– zasedání 4: posuzování rizika z GMO ve světě,
– zasedání 5: pohoda zvířat,
– zasedání 6: klonování zvířat,
– zasedání 7: lepší poznávání toho, co jíme,
– zasedání 8: aktivní a inteligentní obaly,
– zasedání 9:analýza zdravotního rizika versus prospěchu pro zdraví,
– zasedání 10: informování o riziku.
 
Registrace k účasti na uvedeném fóru je do 27. září 2007. V příloze je podrobný program zasedání.
 
Příloha: Program vědeckého zasedání EFSA (pdf, 60 kB)