Seminář ke Světovému dni výživy
Vydáno: 5. 10. 2007
Autor: pospisilova
Společnost pro výživu, Ministerstvo zemědělství ČR a Výzkumný ústav potravinářský pořádají 17. října 2007 seminář ke Světovému dni výživy.
Společnost pro výživu, o.s.
Ministerstvo zemědělství ČR
Výzkumný ústav potravinářský, Praha, v.v.i.
pořádají seminář
ke Světovému dni výživy
Seminář se koná ve středu 17. října 2007 od 10,00 hod.
ve velké zasedací místnosti č. 400 MZe ČR, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
PROGRAM
Moderátoři: Ing. C. Perlín, CSc., VÚPP, ÚZPI, Praha, Ing. J. Blattná, CSc., SPV Praha
Ing. Ivo Hlaváč, I. náměstek ministra MZe ČR: Slavnostní zahájení
Ing. Jiří Muchka, Ph.D., MZe ČR: Světový den výživy 2007
Ing. František Sládek, MZe ČR: Současnost a perspektivy výroby potravin
MUDr. Jolana Rambousková, CSc., 3. LF UK, Praha: Glykemický index a výživa
Ing. Josef Vozka, ÚZPI, Praha: Informační podpora pro oblast výživy a potravin ve vazbě
na FAO
Ing. Martin Klanica, SZPI, Brno: Falšování potravin z pohledu dozorového orgánu
RNDr. Daniela Kolejková, SZPI, Brno: Postoje spotřebitelů při nákupu potravin
z pohledu výživových doporučení
MUDr. Jan Ševčík, ZÚ, Ústí nad Labem, Ing. Eva Šulcová, SPV, Praha: Minulost,
přítomnost a budoucnost školního stravování a školního mléka
Ing. Marie Holasová, VÚPP, Ing. Marie Macháčková, ÚZPI, Ing. Ctibor Perlín, CSc., VÚPP, ÚZPI,
Praha: Problematika databází složení potravin v ČR
Doc. Ing. Jana Dostálová, CSc., Doc. Ing. Jiří Brát, CSc., PTZ Nelahozeves: Hodnocení složení
tuku potravinářských výrobků na našem trhu z hlediska výživy
Závěr a zhodnocení semináře: Ing. Ctibor Perlín, CSc., VÚPP, ÚZPI, Praha
Účast prosím potvrďte e-mailem: vyziva.spv@volny.cz nebo tel.: 267 311 280
Seminář je bezplatný, bez vložného. Pro účastníky se připravuje vydání přednášek v elektronické podobě na nosiči CD.