Bezpečnost potravin

Zmrzlina se sójovým proteinem

Vydáno: 7. 2. 2008
Autor:

Společnost Danisco A/S vyvinula nízkotučnou sójovou zmrzlinu, která se chutí a konzistencí zcela vyrovná standardní zmrzlině na mléčném základě.

Společnost Danisco A/S, Copenhagen ve spolupráci s výrobcem sójových proteinů a firmou Firmenich (přední výrobce aromat, barviv a ochucovadel) vyvinula nízkotučnou (méně než 1 % tuku) sójovou zmrzlinu, která je alternativou standardní zmrzliny na mléčném základě. Pro výrobu zmrzliny byl použit nový funkční systém společnosti Danisco s názvem Cremodan 1101 LF IcePro, s jehož aplikací se získá výrobek s vynikajícími chuťovými charakteristikami a stabilitou při skladování a bez obsahu alergenů. Díky přítomnosti sójových proteinů zmrzlina přispívá rovněž ke snižování obsahu LDL cholesterolu, resp. zvyšování HDL cholesterolu. Více informací na adrese