Bezpečnost potravin

Polyfenoly ze semen červených hroznů mohou zastavit Alzheimerovu chorobu

Vydáno: 24. 6. 2008
Autor:

Polyfenoly získané ze semen hroznů červeného vína mohou být velmi užitečnou látkou pro prevenci resp. léčbu Alzheimerovy choroby.

Výzkumníci z Lékařského centra Mount Sinai zjistili, že polyfenoly získané ze semen hroznů červeného vína mohou být velmi užitečnou látkou pro prevenci resp. léčbu Alzheimerovy choroby. Studie na toto téma s názvem „Polyfenoly získané ze semen hroznů červeného vína, prevence Aβ oligomerizace a zmírňování úbytku kognitivních schopností v modelových případech Alzheimerovy choroby“ byla zveřejněna v časopisu The Journal of Neuroscience. V rámci studie byla sledována možnost vývoje vinných tabletek, které by nahradily doporučovanou skleničku červeného vína denně jako prevenci Alzheimerovy choroby. Více informací na této adrese.