Bezpečnost potravin

Cococin – nutriční složka bohatá na draslík a hořčík

Vydáno: 30. 10. 2008
Autor:

Společnost Sabinsa Corp. získala statut GRAS pro sublimačně sušené kokosové mléko z nezralých plodů.

Americký úřad FDA udělil statut GRAS společnosti Sabinsa Corp. pro sublimačně sušenou tekutinu ze zelených nezralých plodů kokosu. Přípravek Cococin je nyní možné přidávat v USA jako nutriční složku do potravin a nápojů včetně cukrovinek, žvýkaček, energetických tyčinek, pečených cukrářských výrobků, zmrazených sladkostí. Cococin je výrobek patentovaný v USA (No. 7,300,682) a v Evropě (EP1341547) má standardizované složení a jeho předností je vysoký obsah draslíku a hořčíku. Tekutina z nezralých kokosových ořechů je odedávna konzumována v Jihovýchodní Asii a Střední Americe jako nápoj pro regeneraci organismu.

Confectionery Production, 74, 2008, č. 6, s. 34