Rezistence bakterií vůči antibiotikům
Vydáno: 30. 1. 2009
Autor:
Informace ze serverů iDNES.cz a Bezpecnostpotravin.cz.
Zpravodajský server iDNES.cz uveřejnil dne 30.1.2009 zprávu pod názvem Bakterie jsou vůči antibiotikům stále odolnější, ve kterém se pojednává mimo jiného i o používání antibiotik při produkci masa.
Problematice používání antibiotik v živočišné výrobě a následnému vývoji antibakteriální rezistence se věnuje ve vyspělých zemích světa značná pozornost. Níže je uveden přehled vybraných článků uveřejněných na portálu Bezpecnostpotravin.cz k danému tématu:
– Vliv antibiotik na maso a masné výrobky
– Antimikrobiální rezistence v popředí zájmu EFSA
– Antimikrobiální rezistence jako biologické riziko z potravin
– Antimikrobiální rezistence (AMR)
– Antimikrobiální rezistence: důsledky pro potravinový systém
– Vliv antibiotik aplikovaných drůbeži na člověka
– Prevalence salmonel a jejich rezistence k antibiotikům na jatkách v České republice
– Rezistence Camphylobacter jejuni k antimikrobiálním látkám
– Antimikrobiální rezistence v popředí zájmu EFSA
– Antimikrobiální rezistence jako biologické riziko z potravin
– Antimikrobiální rezistence (AMR)
– Antimikrobiální rezistence: důsledky pro potravinový systém
– Vliv antibiotik aplikovaných drůbeži na člověka
– Prevalence salmonel a jejich rezistence k antibiotikům na jatkách v České republice
– Rezistence Camphylobacter jejuni k antimikrobiálním látkám
Zdroj: ICBP