Bezpečnost potravin

SAFE konsorcium: 2. mezinárodní kongres o bezpečnosti potravin

Vydáno: 8. 4. 2009
Autor:

Uskuteční se ve dnech 27.–29.4.2009 ve městě Girona (Španělsko).

Evropská asociace pro bezpečnost potravin (The SAFE consortium) si klade za cíl stimulovat v Evropě veřejnou diskusi o vědeckých aspektech bezpečnosti potravin. Její členské organizace spolupracují na vytváření a propagaci interdisciplinárních výzkumných projektů a partnerství. To vyžaduje strategické posouzení výzkumných trendů v oblasti bezpečnosti potravin a vysoký stupeň vzájemné součinnosti s Evropskou komisí a jejími institucemi, Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA), národními úřady bezpečnosti potravin a vysokými školami.
 
SAFE konsorcium organizuje ve dnech 27.–29.4.2009 druhý mezinárodní kongres o bezpečnosti potravin, který se bude zaměřovat na nové technologie, kvalitu a bezpečnost potravin a na zdraví. Místem konání je katalánské město Girona. Vědecký program kongresu. Podrobné informace o kongresu (včetně organizačních pokynů) jsou uvedeny v informační brožuře (viz příloha).
 
Na program kongresu byl zařazen workshop, který se bude zaměřovat na problematiku bezpečnosti sýra vyrobeného ze syrového (nepasterovaného) mléka. Program workshopu.
Souhrn ze symposia věnovaného sýru, které se konalo v prosinci 2008 v Bruselu, je k dispozici zde.
Aktuální informace o kongresu lze sledovat na internetových stránkách www.safefoodcongress.org.
 
 
Zdroj: Evropská komise (7.4.2009)