Bezpečnost potravin

Slow Food  představí jako první Vysočinu

Vydáno: 26. 5. 2009
Autor: bodokova1

Organizace Slow Food Prague začíná cyklus, kterým představí v hlavním městě regiony jako takové a  hlavně malé výrobce regionálních potravinářských výrobků, pěstitele starých odrůd ovoce a zeleniny a provozovatele gastronomických zařízení a tradičních řemesel.

slow_food1.gif
Jako první si organizace Slow Food Prague vybrala Kraj Vysočina.   //<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php':'http://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("“);
//]]>Prezentace tradičních výrobců se uskuteční v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací ve Slezské ulici č. 7, Praha 2, a to  dne 28. 5. 2009 Ochutnat speciality, navázat kontakty, podívat se na tradiční výrobky lze od 16.00 do 20.00 hod.

Zvaní jsou všichni, kdo mají zájem nejen o kvalitní a nešizené výrobky, ale i zástupci médií, podnikatelé v zemědělském a potravinářském odvětví a zvláště příznivci hnutí Slow Food.

„Slow" zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití. Filozofii Slow Food prezentují tři slova: „Dobrý, čistý a fair."

Slow Food jako protipól Fast Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek. Slow Food sjednocuje lidi ze všech oblastí naší společnosti a propaguje styl života, který lze charakterizovat pojmy  hodnoty, vztahy, tradice.

Přijďte se podívat a ochutnat lahodné výrobky a udělejte něco pro sama sebe tím, že se zastavíte a zamyslíte nad tím, co jíte a pijete. Využijte této první příležitosti k zastavení a zamyšlení právě s Krajem Vysočina.

Termín
28.05.2009 16.00 – 20.00 hod.

Místo :
Ústav zemědělských informací
Slezská 7
Praha 2

Další informace na www.slowfood.cz