Salmonela v Zámecké klobáse PIKOK
Vydáno: 14. 7. 2010
Autor:
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 13.7.2010.
Vlastní kontroly v zemích EU fungují
Státní veterinární správa ČR obdržela prostřednictvím Systému rychlého varování (RASFF) sdělení, že polský provozovatel ( Slawski Zaklad Przetwórstwa Miesa i Drobiu „ Balcerzak i Spólka“ sp. z.o.o. Wróblów 38, 67 410 Slawa, Poland. Schvalovací číslo: PL 08120301 WE. Distributor v PL: Biuro handlowe „ ConSup Polska“ Sp. z.o.o, Wróblów 38, 67 410 Slawa, Poland) zjistil ve svém výrobku Zámecká klobása PIKOK přítomnost salmonel.
Díky včasné informaci by se dotyčný výrobek v tržní síti ČR neměl vyskytovat, přesto Státní veterinární správa ČR na základě této informace uložila Městské veterinární správě Praha a krajským veterinárním správám pro Středočeský kraj a pro kraj Vysočina,aby provedly k tomuto případu urgentní šetření.
Krajské veterinární správy a Městská veterinární správa v Praze se zaměří na to, aby výrobek nebyl propuštěn do tržní sítě, a musí být v souladu s veterinárními předpisy neškodně odstraněn, popřípadě zaslán zpět dodavateli.
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: www.svscr.cz.
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR