Veřejná konzultace EFSA: bezpečnost tepelně ošetřených chia semínek s ohledem na možnou přítomnost procesních kontaminantů
Vydáno: 25. 6. 2020
Autor: KM EFSA
Termín pro zaslání komentářů je 4. srpna 2020
Foto: Shutterstock
EFSA zahájil veřejnou konzultaci k návrhu svého vědeckého stanoviska k bezpečnosti tepelně ošetřených chia semínek (Salvia hispanica L.) ve vztahu k možné tvorbě procesních kontaminantů, a to v rámci posuzování žádosti o rozšíření používání této nové potraviny. Dokument diskutuje bezpečnost chia semínek po ošetření teplotou vyšší než 120 oC, což může vést k vytváření významného množství procesních kontaminantů.
Zájemci jsou vyzýváni k poskytnutí písemných komentářů do 4. srpna 2020 za použití příslušného elektronického formuláře.
Veškeré informace a návrh stanoviska jsou dostupné na webu EFSA.
Zdroj: EFSA