Bezpečnost potravin

3. mezinárodní symposium o stopových prvcích v potravinách

Vydáno: 25. 11. 2008
Autor:

TEF-3 se uskuteční ve dnech 1.–3.4.2009 v Římě (Itálie).

Strava je hlavním zdrojem stopových prvků. Příjem stopových prvků ze stravy má přímý vliv na zdravotní stav stovek milionů obyvatel na celém světě.
3. mezinárodní IUPAC symposium o stopových prvních v potravinách (Trace Elements in Food, TEF-3) se bude věnovat stopovým prvkům z různých hledisek – od jejich nezbytnosti až po jejich toxicitu. Zvláštní pozornost bude věnována jejich vlivu na jedince a populace zvláště citlivé na nedostatečný, nadměrný nebo nevyvážený příjem.
TEF-3 se uskuteční ve dnech 1.–3.4.2009 v Římě. Více informací je k dispozici zde
 
Zdroj: Food Control 20, 2009, č. 2, s. 185