Bezpečnost potravin

Pterostilben: resveratrol příští generace

Vydáno: 13. 9. 2010
Autor:

Webový seminář k této potenciální nové složce potravin se uskuteční dne 28.9.2010.

Pterostilben je metoxylovaný derivát resveratrolu, který se nachází např. v borůvkách a v hroznovém vínu. Stejně jako resveratrol má pterostilben antioxidační vlastnosti. Uvádí se, že má schopnost působit proti stárnutí, napomáhá snižovat hladiny cholesterolu a glukózy v krvi. Na rozdíl od resveratrolu vykazuje pterostilben vyšší orální adsorpci a v těle se výrazně pomaleji metabolizuje, čímž se doba jeho antioxidačního působení prodlužuje.
Dosavadní poznatky naznačují, že by se pterostilben mohl stát novým výživovým doplňkem, alternativou resveratrolu. Společnost ChromaDex ve spolupráci s University of Mississippi sponzorují první humánní klinickou studii.
Společnost pTeroPure Novel Phytochemical Ingredients sponzoruje webinář (webový seminář) na téma “The Science of Pterostilbene: The Next Generation Resveratrol”. Uskuteční se 28.9.2010. Registrace na webinář je zde. Hostitelem semináře je ACMAP (American Council for Medicinally Active Plants) a pTeroPure.
 
Zdroj: NPI center