Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Zákaz dovozu jablek s aplikací morfolinu do kategorie

Rizikové faktory - Archiv > Rizikové faktory - Archiv> Potravinářství - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Zákaz dovozu jablek s aplikací morfolinu

Vydáno: 29.10.2010
Tisk článku
Britský úřad Food Standards Agency zjistil použití nepovolené látky na glazovaných jablkách dovezených z Chile.

Morfolin, který je v některých zemích jako USA, Kanada a Chile povolen k použití jako nosič/emulgátor lešticích látek (vosků, šelaku) na povrchovou úpravu ovoce, v EU není přípustný. Proto britský úřad FSA po zjištění takto upravených jablek zakázal jejich vstup na britský trh a zasilka musí být vrácena do země původu nebo do jiné země mimo EU, kde je morfolin povolen.

Vzhledem k aplikovanému množství však tato látka znamená jen nízké riziko.


EU Food Law, 2010, č.455, s. 19

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018