Bezpečnost potravin

Snižuje čokoláda riziko srdečních onemocnění?

Vydáno: 8. 5. 2008
Autor:

University of East Anglia zahájí v červnu t.r. výzkum vlivu flavonoidů v čokoládě na snižování rizika srdečních onemocnění u postmenopauzálních žen s diabetem 2. typu.

Pracovníci institutu zdraví a výživy při University of East Anglia zahájí v červnu t.r. studii, která by měla objasnit, zda flavonoidy v čokoládě a některých dalších potravinách mohou snižovat riziko srdečních onemocnění u postmenopauzálních žen s diabetem 2. typu. V průběhu výzkumu, kterého se má zúčastit 150 postmenopauzálních žen s diabetem se bude sledovat vliv flavonoidů obsažených v čokoládě a v sóje na snižování krevního tlaku a hladiny cholesterolu a zlepšování stavu arterií. Výzkumný tým hledá vhodné dobrovolníky, kteří jsou ochotni bez zábran a pocitu provinění konzumovat denně po dobu jednoho roku tabulku čokolády. Přihlásit se mohou zde.
Více informací na této adrese nebo zde.