Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Referenční laboratoř pro anaerobní bakterie do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Referenční laboratoř pro anaerobní bakterie

Vydáno: 26.8.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Byla zřízena na Ostravské univerzitě. Funguje od 1.6.2009.
Od 1. června 2009 začala na Katedře vyšetřovacích metod Fakulty zdravotnických studií Ostravské univerzity svou činnost Referenční laboratoř pro anaerobní bakterie. Uvedená laboratoř se zaměřuje na identifikaci již izolovaných anaerobních patogenních bakterií a stanovování jejich citlivosti na antibiotika, tak na izolaci a identifikaci těchto bakterií přímo ze vzorků humánních i veterinárních klinických materiálů a ze vzorků poživatin, krmiv a jiných biologických materiálů.
Bližší informace týkající se činnosti RL pro anaerobní bakterie je možné získat na internetové adrese: http://fzs.osu.cz/kvm/
 
Zdroj: Zprávy epidemiologie a mikrobiologie 18, 2009, č. 6, s. 211
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021