Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Neceliakální intolerance lepku do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Neceliakální intolerance lepku

Vydáno: 15.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Nežádoucí účinky lepku se projevují i u osob, které netrpí celiakií.
Dr. Evan Newnham, gastroenterolog z Melbourne (Austrálie), provedl literární rešerši s cílem nalézt důkaz o vlivu lepku na poškození střev u lidí, kteří netrpí celiakií.
Výsledky jeho průzkumu ukazují, že existuje neceliakální intolerance lepku. Průzkum se však zaměřoval pouze na intervenční studie, které byly dosud publikovány. Podle Dr. Newnhama je třeba další výzkum zaměřit na stanovení množství lepku, které vede k nežádoucím projevům, a mechanismus jeho působení.

Zdroj: Allergen Bureau eNews April 2011

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021