Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mléčné peptidy se schopností snižovat vysoký krevní tlak do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Mléčné peptidy se schopností snižovat vysoký krevní tlak

Vydáno: 2.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Přehled výrobků na trhu s obsahem tzv. ACE inhibitorů.
Předmětem velkého zájmu vědců jsou v současné době peptidy získané z mléčných bílkovin, které mají schopnost inhibovat enzym zajišťující konverzi angiotenzinu I na angiotenzin II (tzv. ACE inhibitory). Uvádí se, že ACE inhibitory aplikované orálně dokáží u osob s hypertenzí snižovat krevní tlak.
Na trhu je již k dispozici řada mléčných výrobků obohacených o ACE inhibitory, viz tabulka.
 
Název výrobku
Výrobce
Calpis®
Calpis Co., Japonsko
Evolus®
Valio, Finsko
Danaten®
Danone, Francie
BioZate®
Davisco, USA
C12 peptide®
DMV International, Nizozemí
Ameal S®
Calpis Co., Japonsko
Casein DP®
Kanebo Ltd., Japonsko
 
V časopise Critical Reviews in Food Science and Nutrition byl uveřejněn pod názvem “Milk Protein Peptides With Angiotensin I-Converting Enzyme Inhibitory (ACEI) Activity”, který je přehledem hlavních výzkumných aktivit zaměřených na izolaci, identifikaci a aplikaci bioaktivních mléčných peptidů s ACEI aktivitou. Součástí práce jsou výsledky studií, které byly provedeny in vitro, na zvířatech a lidech (klinické studie na pacientech s hypertenzí).
 
Zdroj: Critical Reviews in Food Science and Nutrition 50, 2010, č. 5, s. 390–402
Objednávka kopie článku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021