Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kvasnice s vitaminem D místo suplementů do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Kvasnice s vitaminem D místo suplementů

Vydáno: 6.10.2010
Tisk článku
Stravovacím testem bylo ověřeno vstřebávání vitaminu D dodaného chlebem vyrobeným pomocí droždí „Lallemand VitaD bakers yeast“.

Pokusem na univerzitě v Helsinkách se ověřilo, že chléb s přídavkem droždí „Lallemand VitaD bakers yeast“ s vitaminem D2 (viz

Aktivní pekařské droždí s vysokým obsahem vitaminu D ) má stejný efekt jako odpovídající množství vitaminu D v suplementu. Čtyřtýdenního pokusu se zúčastnilo 38 zdravých žen ve věku 19 – 41 let, které byly rozděleny do tří skupin. Tyto ženy konzumovaly buď pšeničný chléb vyrobený s pekařskými kvasnicemi s vitaminem D2 (ergokalciferol) „Lallemand  VitaD bakers yeast“, nebo chléb a suplement nebo chléb a placebo. Denní dávka vitaminu D byla 25 μg (1000 MJ). Byly analyzovány vzorky krve odebrané na počátku a pak po týdnech. Výsledky (v článku neuvedené) údajně ukazují nižší hladiny u skupiny užívající placebo a obdobné hodnoty u obou skupin užívajících v nějaké formě vitamin D.


Food Bussiness News, 6, 2010, č. 6, s. 90

Nutraingredients

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018