Bezpečnost potravin

Kvasinky a plísně v potravinářských provozech

Vydáno: 23. 7. 2008
Autor:

Ve vydavatelství CCFRA UK vyšla v r. 2007 publikace "Yeast and Moulds: Occurence and Control in the Food Factory", kterou lze objednat za 75,- LBS.

Vydavatelství CCFRA UK nabízí 83 stránkovou publikaci (Review 58, 2007) Yeast and Moulds: Occurence and Control in the Food Factory, v níž jsou charakterizovány kvasinky a plísně, jejich význam, metody stanovení, výskyt (včetně prostředí výrobních závodů) a metody jejich regulace.
Obsah:
Úvod
Charakteristika kvasinek
Kažení potravin vyvolané kvasinkami
Význam kvasinek v potravinách a nápojích z hlediska veřejného zdraví
Charakteristika kvasinek
Kvasinky a plísně v pekárnách
Kvasinky a plísně v mlékárnách
Kvasinky a plísně v provozech zpracovávajících ovoce
Jiné potraviny, v nichž jsou kvasinky a plísně významným faktorem
Metody detekce a identifikace kvasinek a plísní
 
Cena publikace je 75 LST a lze ji objednat zde.