Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Konkurenceschopnost potravinářství byla tématem konference FOOD FORUM do kategorie

TZ MZe ČR > Zdroje ICBP - Archiv> TZ MZe ČR> Zdroje ICBP - Archiv

Konkurenceschopnost potravinářství byla tématem konference FOOD FORUM

Vydáno: 3.3.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Tisková zpráva MZe ze dne 2.3.2010 z mezinárodní konference konané v rámci mezinárodních veletrhů Salima 2010.
Dnes v Brně v rámci veletrhů SALIMA proběhla mezinárodní konference FOOD FORUM, jejímž tématem byla budoucnost evropského potravinářství a zemědělství v globalizovaném světě. Ministr zároveň na veletrhu představil i projekt podpory regionálních potravin.
 
„Potravinářství je v Evropě strategický sektor a proto je pro nás nezbytné zajistit, aby bylo konkurenceschopné a mělo perspektivu,“ řekl ministr zemědělství Jakub Šebesta „Tato konference nám má nastínit, kam bychom se měli ubírat a co tvoří a mělo by tvořit konkurenční výhodu evropské produkce.“ Konference je již tradiční součástí potravinářských veletrhů SALIMA, které jsou nejvýznamnější přehlídkou tohoto druhu ve střední Evropě.
 
Dalším významným bodem ministrovy účasti na veletrzích bylo představení projektu regionálních potravin. Regionální potraviny dosahují často špičkové kvality a nejsou bohužel tak známy, jak by si zasloužily. „Připravujeme tedy projekt na podporu prezentace těchto potravin. Jedná se o soutěž, ve které výherci získají nejen prestižní známku regionální potravina ale i možnosti prezentovat své výroky v rámci regionu,“ dodal ministr Šebesta.
 
Na projekt, na kterém budou spolupracovat kraje, Agrární a Potravinářská komora spolu s ministerstvem zemědělství, je připraveno pro letošek 50 milionů korun. Například v Jihomoravském kraji účastníci zdejší regionální soutěže hovoří o tom, že díky udělené známce se jim zvýšil odbyt o 20-30%. To přesně naplňuje představu ministerstva zemědělství o pozitivním dopadu podpory regionálních produktů.
  
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí MZe
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021