Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Jedlé obaly z hrachového škrobu do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Jedlé obaly z hrachového škrobu

Vydáno: 31.10.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Nový obalový materiál na bázi hrachového škrobu a lysozymu  vykazuje antimikrobiální vlastnosti a může se používat k balení nejrůznějších potravin.
Pracovníci z University of Manitoba, Winnipeg se zabývají výzkumem hrachového škrobu v souvislosti s jeho uplatněním jako suroviny pro výrobu jedlých a bio-obalů, které by výrobcům umožnily snížit množství odpadů, vznikajících při výrobě potravin. Byl vyvinut nový obalový materiál na bázi hrachového škrobu a lysozymu (enzym s výraznými baktericidními účinky, velmi rozšířený v živočišné říši), který vytváří pevný gel chránící výrobek před bakteriálním působením v širokém rozmezí výrobních podmínek. Podle konstatování studie je pevnost nového obalového materiálu dána vyšší hustotou a antimikrobiální aktivitu je možno ovlivnit prostřednictvím teploty. Výsledky studie, které byly publikovány v časopisu Journal of Food Science naznačují, že obalový materiál se může používat k balení a skladování nejrůznějších druhů potravin. Výzkumu nových biodegradovatelných obalů se v poslední době věnuje značná pozornost, jedním z předchozích výsledků jsou obaly na bázi kukuřičného škrobu. Více informací na adrese
 
http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18311902#18311902 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018