Bezpečnost potravin

Informační centrum bezpečnosti potravin na Zemi živitelce v Českých Budějovicích

Vydáno: 17. 8. 2007
Autor: pospisilova

Země živitelka v Českých Budějovicích 23. - 28. 8. 2007

Ministerstvo zemědělství společně s Informačním centrem bezpečnosti potravin při Ústavu zemědělských a potravinářských informací srdečně zvou širokou spotřebitelskou veřejnost ve dnech 23. – 28. srpna 2007 do Českých Budějovic na tradiční výstavu Země živitelka.

Ve stánku Informačního centra bezpečnosti potravin v pavilonu B4 bude možné získat základní informace týkající se problematiky bezpečnosti potravin v ČR, hygieny při manipulaci s potravinami i dalších aktuálních spotřebitelských témat. Návštěvníkům budou volně k dispozici rovněž zajímavé publikace, jako například „Průvodce označováním potravin“, „Ptačí chřipka“, „Nákazy zvířat přenosné na člověka“.

V neděli 26.8. v 10:00, 12:00 a 15.00 hodin bude na volné ploše před pavilonem B4 připraven pro malé školáky a předškoláky i jejich rodiče hudebně–výukový program s názvem „Přijede k nám návštěva“. Hudební skupina Vanda a Standa srozumitelnou a zábavnou formou děti seznámí s tzv. „5 klíči k bezpečnému stravování“. Jsou to doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) tzv. strategie „5 klíčů“, tj. pěti jednoduchých rad, kterými se mohou lidé řídit doma nebo v práci při přípravě nebo konzumaci potravin.

Pro všechny malé posluchače bude jako malý dárek připraveno pexeso „Školní mléko“, aktivní děti mohou navíc vyhrát CD s písničkami z programu Vandy a Standy. V mobilním informačním stánku budou rodičům v průběhu vystoupení k dispozici kvalifikovaní pracovníci ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělských a potravinářských informací, kteří budou připraveni odpovídat na dotazy týkající se bezpečnosti potravin.

Případní zájemci si budou moci pro svůj region bezplatně objednat výukový program pro děti předškolního a školního věku nebo některou z odborných přednášek určených pro širokou spotřebitelskou veřejnost.

 

Olaf Deutsch

vedoucí Informačního centra bezpečnosti potravin