Bezpečnost potravin

Food Labelling and Food Safety

Vydáno: 16. 5. 2007
Autor: pospisilova

Ve dnech 12. – 13. června 2007 pořádá EU Food Law v Hotelu Renaissance - Brusel, svou 16. konferenci, a sice s názvem „Označování a bezpečnost potravin“.

Jako přednášející jsou ohlášeni zástupci Evropské komise (EK), členové Evropského parlamentu (EP), vedoucí potravinářské firmy, odborníci přes bezpečnost potravin, kompetentní úřady a lobistické skupiny.
Program:
Aktuálně o Bílé knize o výživě a fyzické aktivitě (EK)
Role nařízení o potravinách v boji proti obezitě v Evropě (BMVELV, Germany)
Usnadnění výběru zdravých potravin – úloha potravinářského průmyslu (Kraft Foods)
Potravinářská aditiva – Perspektivy EP
Reakce členských států na návrhy ohledně aditiv
Bezpečnost potravin v Evropě – aktuálně z EFSA
Zajišťování bezpečnosti při růstu globálních dodavatelských řetězců
Připravený seznam zakázaných tvrzení (Finsko)
Návod na aplikaci zdravotních tvrzení
Názor EK na nutriční označování potravin
Spotřebitelské dopady označování barvami semaforu na výběr potravin (Waitrose)
Reakce spotřebitelů na GDA (Guideline Daily Amounts)
Alternativní principy označování
Budoucnost nutričního označování v Evropě (Coca-Cola, CIAA, BEUC)
Role panelu AFC při zajišťování bezpečnosti (EFSA)
Výzkumný program – opatření proti falšování potravin
Podpora bezpečnosti potravin ve světle rostoucí nedůvěry veřejnosti
Posuzování a schvalování novel foods
Materiály v kontaktu s potravinami – zaměření na bezpečnost
 
Na tuto konferenci navazuje 14. 6. 2007 jednodenní seminář „Nanotechnology in Food“.
 
Účastnický poplatek na konferenci i seminář: 1750 EUR (bez daně)
+ 44(0)20 7017 7596