Bezpečnost potravin

Český spotřebitel a potraviny – zpráva ze sociologického výzkumu

Vydáno: 2. 3. 2010
Autor:

Pozvánka na tiskovou konferenci SZPI na veletrzích Salima 2010.

Tisková konference SZPI „Český spotřebitel a potraviny – zpráva ze sociologického výzkumu“ proběhne na veletrzích Salima 3. března 2010 v 10:30 hodin.
 
Místo konání: BVV, pavilon E-I, sál Business Center II.
 
Konference se za SZPI zúčastní:
Ing. Martin Klanica – zastupující ústřední ředitel SZPI
Ing. Jindřich Pokora – ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace SZPI
 
Na konferenci budou prezentovány výsledky sociologického výzkumu, který realizovala SZPI. Čtou čeští spotřebitelé etikety potravin? Vybírají potraviny podle ceny nebo podle kvality? Konzumují čeští spotřebitelé prošlé potraviny? Skladují správně potraviny? Jsou podle názoru spotřebitelů české potraviny kvalitnější než zahraniční? Konference poskytne odpovědi na tyto, ale i na mnoho dalších otázek o chování, návycích a názorech spotřebitelů. Novináři budou také seznámeni se souhrnnými údaji z kontrolní činnosti SZPI v roce 2009. Konference je součástí doprovodného programu Mezinárodních potravinářských veletrhů Salima 2010.

Zpracoval: Mgr. Martina Šmídtová – tisková mluvčí SZPI , tel.: +420-542426633