Bezpečnost potravin

Cereální tyčinky – nové trendy

Vydáno: 20. 4. 2010
Autor:

Novým trendem jsou tzv. „relaxační“ tyčinky.

Před několika lety byly úspěšným trendem energetické tyčinky, s vitaminy-přeplněnými produkty jako „Snickers Marathon Energy“ tyčinka.
V současné době se zdá, že energetické tyčinky již budou „out“ a novým trendem se stanou tzv. „relaxační“ tyčinky.
V nové zprávě „Fakta, čísla & budoucnost“ od Phila Lemperta se objevuje myšlenka pohodového, osvěžujícího jídla měnícího se na relaxační jídlo – jež má být trendem pro rok 2010.
P. Lempert se zmínil, že trend se nejprve projeví v kategorii „relaxačních“ nápojů, které budou obsahovat bylinky, koření a další složky. Trend se ale může velice rychle rozšířit do dalších kategorií, včetně „anti-energy“ (neenergetických) tyčinek.
Ancient Sun Nutrition, Inc., Asheville (N.C., USA), je mezi společnostmi zapojujícími se do současných trendů. Společnost nově představila „WildBar“ tyčinku, která obsahuje fenylethylamin, který podle některých vědců může významně zlepšit koncentraci, zvýšit psychickou energii a zlepšit náladu. Tato tyčinka je již dostupná ve dvou příchutích: „Mayan Spice“ (Mayské koření) a „Mountain Mint“ (Horská máta).

Milling & Baking News 88, 2009, č. 20, s. 30
Objednávka kopie článku