Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Byl charakterizován alergen v celeru do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Byl charakterizován alergen v celeru

Vydáno: 14.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Jde o nespecifický protein, který přenáší lipidy.
V Evropě se celer považuje u dospělé populace za významný alergen. Legislativa proto požaduje, aby se přítomnost celeru v potravinách prodávaných v EU uváděla na výrobcích. Tým vědců v Německu však zjistil, že alergizující proteiny, které byly dosud v celeru identifikovány, nelze považovat za typické faktory, které vyvolávají vážné symptomy. Tým se proto zaměřil na hledání dalších potenciálních alergenů v celeru.
Vědci zaměřili svoji pozornost na nespecifický protein v celeru, který přenáší lipidy (nsLTP). Za použití molekulárních metod vědci identifikovali molekulu, kterou označili jako Api g 2. Uvedená bílkovinná molekula byla vysoce rezistentní vůči simulovanému gastrointestinálnímu trávení i tepelné denaturaci. Výzkumníci rovněž zjistili, že IgE protilátky specifické vůči Api g 2 reagují křížově s nsLTP, které se nacházejí v broskvích a pylu pelyňku.

Zdroj: Allergen Bureau eNews April 2011


Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021