Seminář k normám potravinové bezpečnosti – zpracování masa, mléka, ovoce a zeleniny
ÚZEI pořádá v rámci mezinárodního projektu INPLISTA seminář, který se uskuteční dne 9.10.2008 a je určen pro zástupce malých a středních podniků.
Ústav zemědělské ekonomiky a informací pořádá v rámci mezinárodního projektu INPLISTA spolufinancovaného z 6. rámcového programu
Seminář k normám potravinové bezpečnosti – zpracování masa, mléka, ovoce a zeleniny, který se uskuteční dne 9.10.2008 a je určen pro zástupce malých a středních podniků.
Program (viz Pozvánka):
9:00 – 9:30 – Registrace účastníků
9:30 – 9:45 – Úvodní slovo – představení projektu INPLISTA
9:45 – 10:45 – Přehled nebezpečí při výrobě potravin – Ing. Jan Pivoňka
10:45 – 10:55 – Přestávka na kávu
10:45 – 11:45 – Požadavky norem GFSI nad legislativní rámec – Ing. Jan Pivoňka
11:45 – 13:00 – Přestávka na oběd
13:00 – 14:00 – Výklad požadavků norem GFSI specificky pro zpracování masa, mléka a
zeleniny – zkušenosti z auditů – Doc. Ing. Michal Voldřich CSc.
14:00 – 14:15 – Diskuse
14:15 – 15:45 – Praktický workshop k požadavkům norem GFSI v prezentovaných oblastech
– Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc.
15:45 – 16:00 – Diskuse a závěr
Zájem o účast na semináři je nutné potvrdit do 3.10.2008 na email pekarkova.andrea@uzei.cz Účast na semináři je bezplatná, účastníci obdrží „Osvědčení o účasti“.
INPLISTA je projekt spolufinancovaný Evropskou unií. Tento projekt je zaměřen na poskytování informací malým a středním evropským podnikům ke standardům zajišťujícím kvalitu a bezpečnost potravin. V této souvislosti bude zorganizována série odborných školení. Podrobnosti o tomto projektu je možné shlédnout na internetové adrese www.inplista.eu, ve výběru je možné si vyhledat i českou verzi.