Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek 9. letní akademie BfR pro hodnocení a komunikaci rizik do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality

9. letní akademie BfR pro hodnocení a komunikaci rizik

Vydáno: 20.1.2020
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Registrace otevřena!

Spolkový úřad pro hodnocení rizika (Bundesinstitut für Risikobewertung – BfR) otevřel registraci k účasti v 9. Letní akademii BfR pro hodnocení a komunikaci rizik v oblasti bezpečnosti potravin. Ta se bude konat ve dnech 17. - 28. srpna 2020 v Berlíně, v hotelu „Pestana Hotel Berlin“. 

Registrace je možná do 15. března 2020 prostřednictvím on-line formuláře na webu BfR.

Cíle studijního programu Letní akademie BfR jsou:

  • seznámení se s koncepcí bezpečnosti potravin se zaměřením na Německo a Evropu, zejména pokud jde o hodnocení a komunikaci rizik,
  • důkladné pochopení hodnocení rizik a expozice v rámci procesu posuzování rizik a pochopení požadavků na generování a sběr dat,
  • získání praktických zkušeností s prováděním hodnocení a komunikací rizik,
  • schopnost interpretovat výsledky výpočtu expozice, včetně posouzení kvality a nejistoty údajů.

Účastníkům budou poskytnuty teoretické znalosti o hodnocení a komunikaci rizik v oblasti bezpečnosti potravin, jakož I praktická cvičení tam, kde to bude možné. Prakticky orientované workshopy se zaměří na hygienu potravin, kontaminaci a hodnocení chemických rizik.

Přednášky budou vedeny vědci a externími odborníky BfR, kteří mají hluboké a dlouholeté zkušenosti s hodnocením rizik a/nebo regulační toxikologií. Všechny kurzy budou probíhat v anglickém jazyce.

Požadavky pro účast:

  • VŠ vzdělání v oboru biologie, chemie, lékařství, veterinárního lékařství, toxikologie nebo srovnatelné vědecké disciplíny včetně Ph.D.
  • Práce v oblasti bezpečnosti potravin a komplexní odborné zkušenosti s analýzou hodnocení rizik

    Zájem o rozšíření znalostí v oblasti hodnocení rizik
  • Velmi dobrá znalost anglického jazyka (alespoň úroveň CAE nebo TOEFL®)
  • Znalost standardního kancelářského softwaru (např. MS Excel, OpenOffice.org, Calc)
  • Základní znalost statistiky (např. distribuční funkce, rozptyl).
  • Počet účastnických míst je omezen na 40. Účastníci budou vybráni na základě odborných kritérií.

 

Případné dotazy ohledně přijímacího řízení na Letní akademii je možné směřovat na email summeracademy@bfr.bund.de.   

Více informací najdete na webu BfR.

Zdroj: BfR

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018