Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Potravinářské přídatné látky: spuštěn DIY nástroj k odhadu expozice do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA

Potravinářské přídatné látky: spuštěn DIY nástroj k odhadu expozice

Vydáno: 3.1.2018
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Nová verze nástroje FAIM je nyní dostupná na internetových stránkách EFSA

Od prosince loňského roku si mohou žadatelé o autorizaci nových potravinářských přídatných látek provést vlastní odhad expozice díky nové verzi nástroje nazývaného "Model přívodu potravinářských přídatných látek" (Food Aditives Intake Model 2.0 - FAIM).

FAIM je založen na datech o konzumaci potravin různými skupinami populace, které sebraly jednotlivé členské státy. Nástroj umožňuje výpočet expozice novým potravinářským přídatným látkám nebo látkám, které jsou již povolené, ale pro které je navrženo nové použití. Nástroj může být použit i pro další oblasti práce Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA), jako potraviny nového typu. Prioritně je nástroj určen žadatelům, využíván nicméně může být kýmkoliv, koho zajímá určování expozice chemickým látkám přidávaným do potravin. Použití individuálních dat o spotřebě potravin zpřesní odhad expozice.

Před používáním nástroje je potřeba se registrovat.

Více informací můžete nalézt na stránkách EFSA.

Zdroj: EFSA:Food additives: EFSA launches DIY exposure tool