Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Čl. 36: Tematický grant: Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals do kategorie

Projekty k řešení > Projekty k řešení

Čl. 36: Tematický grant: Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals

Vydáno: 25.5.2017
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Termín pro podání nabídek: 25. 10. 2017

Pro organizace spolupracující podle čl. 36 vypsal EFSA tematický grant "Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals".

Cílem tematického grantu je:

1) Vyvinout harmonizované referenční metody pro detekci a kvantifikaci alergenů v potravinách, především vysoce zpracovaných potravinách, které umožní porovnatelnost výsledků získaných různými laboratořemi.

2) Získat kvalitní data o minimálních elicitačních dávkách (MED) a pozorovaných minimálních elicitačních dávkách (MOED) pro alergeny, jejichž přítomnost v potravině musí být povinně uvedena na obale potraviny.

Výzvu najdete v příloze.

Veškeré dokumenty a potřebné informace najdete na webu EFSA.

Termín pro podání nabídky: 25. října 2017

Zdroj: GP/EFSA/AFSCO/2017/03 - Detection and quantification of allergens in foods and minimum eliciting doses in food allergic individuals