Resveratrol
Hlavními zdroji resveratrolu jsou: slupka a jadérka modré révy vinné (více resveratrolu je v nedozrálých hroznech), arašídy a arašídové máslo, slupky a jadérka černého rybízu, kořen křídlatky kopinaté (Polygonum cuspidatum), slupky grapefruitu, červené víno. Resveratrol se vyskytuje také v bílém vínu, avšak s obsahem stokrát nižším než ve vínu červeném.
Resveratrol se snadno absorbuje a v těle vykazuje řadu pozitivních účinků. Přípravky obsahující resveratrol byly využívány odedávna v japonské lidové medicině (Kojo-kon) k léčbě opařenin a spálenin, zánětlivých onemocnění (plísňových, bakteriálních), k léčbě aterosklerózy, poruch metabolismu tuků aj. Zdrojem resveratrolu v orientální medicině je především extrakt z kořenů byliny Polygonum cuspidatum (extrakt se nazývá cholikan).