Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Kokcidiostatika

Kokcidiostatika jsou látky, které regulují kokcidiózu, tj. protozoární onemocnění způsobené rodem Eimeria. Kokcidióza se vyznačuje průjmem a dyzentérií (střevní úplavicí). Regulace této infekce je zvláště důležitá v drůbežářském průmyslu, kde preventivní použití kokcidiostatik zamezuje vývoji onemocnění. Přítomnost kokcidiostatik v potravinách reguluje nařízení Komise (ES) č. 124/2009.
(kvas)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111