Ministerstvo zemědělství

Home Éčka
Bezpečnost Potravin

Zvlhčující látky

Zvlhčující látky jsou látky, které chrání potravinu před vysycháním tím, že působí proti účinkům vzduchu s nízkou relativní vlhkostí nebo podporují rozpouštění práškovitých potravin ve vodném prostředí.

E 325 – Mléčnan sodný
E 339 – Fosforečnany sodné
E 340 – Fosforečnany draselné
E 341 – Fosforečnany vápenaté
E 343 – Fosforečnany hořečnaté
E 350 – Jablečnany sodné
E 351 – Jablečnan draselný
E 352 – Jablečnany vápenaté
E 420 – Sorbitol
E 422 – Glycerol
E 450 – Difosforečnany
E 451 – Trifosforečnany
E 452 – Polyfosforečnany
E 967 – Xylitol
E 1200 – Polydextrosa
E 1517 – Glyceryldiacetát (diacetin)
E 1518 – Glyceryltriacetát (triacetin)
E 1520 – Propan-1,2-diol (propylenglykol)
E 1521 – Polyethylenglykol
Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111